Welkom op de website van de huisartsen

Huisartsenpraktijk Eijsbouts

De heer S.W. Eijsbouts

  S.W.Eijsbouts

Functie huisarts-praktijkhouder
Werkt bij ons sinds 2015
Werkdagen maandag, woensdag en vrijdag;
op maandag, dinsdag en donderdag neemt mevr. I. Drubbel waar.

 

In 1999 heb ik in Utrecht de geneeskunde opleiding afgerond en sinds 2012 ben ik huisarts. Enkele jaren heb ik als waarnemend huisarts gewerkt en in 2015 heb ik de praktijk overgenomen van dhr. Ploos van Amstel. Daarvoor heb ik ervaring opgedaan in tropengeneeskunde, kindergeneeskunde, chirurgie en spoedeisende hulp. Mijn werk doe ik met veel passie en plezier! Patiënten en collega’s typeren mij als een zorgvuldige en betrokken huisarts. Ik geef u graag uitleg over uw ziekte en medicijnen. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin en vrienden. Op donderdag ben ik daarom niet in de praktijk. Verder hou ik van alpinisme en hardlopen.

De heer S.W. Eijsbouts (Sebas)

      

Mevrouw M.A. van Nieuwstadt

  Mevrouw van Nieuwstadt

Functie huisarts-praktijkhouder
Werkt bij ons sinds 2007
Werkdagen maandagavond, dinsdag om de week, woensdag, donderdagochtend

Ik ben Marieke van Nieuwstadt geboren in 1965 en sinds 1998 Huisarts.

Tot 2007 ben ik ook AVG-arts ( Arts Verstandelijk Gehandicapten) geweest bij instelling Abrona. Toen ik Praktijkhouder werd lukte het niet meer om beide functie's te combineren. Ik vind het patiënten-mensen contact het allerfijnst in mijn vak. Ik ben een echte generalist en vind vooral de diversiteit aan problematiek binnen de spreekkamer interessant en altijd weer boeiend. Ik werk samen met Marjolijn van der Sluijs. Mijn vrije tijd besteed ik aan reizen, sporten, lezen en sociale contacten. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen.

 































































Amerikaanse hamburger met barbecuesaus
https://www.keukenliefde.nl/amerikaanse-hamburger-met-barbecuesaus/

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

Amerikaanse hamburger met barbecuesaus
Amerikaanse hamburger met barbecuesaus
Amerikaanse hamburger met barbecuesaus

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

  • 500 g rundergehakt van goede kwaliteit
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • Barbecuesaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 4 hamburgerbroodjes, zelfgemaakt of gekocht
  • Paar blaadjes sla
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • Paar plakjes kaas
  • 1 rode ui, in ringen gesneden

Verder nodig
Barbecue of grillpan

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     

Kneed het rundergehakt los met de ui, knoflook, peterselie en zout en peper en vorm er met je handen 4 hamburgers van.

Verhit de barbecue of grillpan en grill de burgers aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen krijgen en gaar zijn. Laat ze niet te lang liggen, dan worden ze taai! Besmeer de hamburgers tijdens het grillen aan de bovenkant in met barbecuesaus en leg de laatste minuut van de grilltijd de plakjes kaas op de burger.

Snijd de broodjes open (je kunt ze eventueel eerst nog roosteren of grillen) en beleg ze met de hamburgers, sla, tomaat en rode ui. Ik ben verslaafd aan mayo, dus smeerde nog een lekkere klodder mayo op de broodjes.































































Andijvie uit de wok met spekjes
https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/andijvie-wok-spekjes/

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

Andijvie uit de wok met spekjes

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

  • 1/2 krop Andijvie
  • 1/2 Courgette
  • 40 gr Walnoten - ongezouten
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 2 Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 tl Kerrie
  • 1 tl Peper
  • 10 gr Parmezaanse kaas - geraspt

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     

  1. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes
  2. Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie en peper zachtjes glazig, je hoeft geen boter of olie toe te voegen
  3. Snij intussen de andijvie in reepjes, was goed, en snij de courgette in dunnen halve plakken
  4. Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee
  5. Voeg nu de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is
  6. Voeg nu de rest van de andijvie toe en roer er goed doorheen, maar zorg dat de andijvie nog een beetje knapperig blijft
  7. Verdeel over twee borden en strooi de walnoten en Parmezaanse kaas over de andijvie heen































































OMA’S APPELTAART
https://www.laurasbakery.nl/omas-appeltaart/

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

rec3

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken)
  • 8 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild)
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 tl kaneel
  • 15 gram paneermeel

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     

Met het recept van mijn oma maak ik de lekkerste appeltaart. Het recept is te lekker om niet te delen, daarom staat het nu ook online. PORTIES: 10 tot 12 personen (24 cm vorm)

  • Klop het ei los verdeel in twee delen. De ene is voor het deeg, de ander voor het bestrijken.
  • Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen. Is jouw deeg nog te droog, of juist te plakkerig? Lees dan hier hoe je er eenvoudig eenmooi deeg van maakt.
  • Schil nu de appels en snij deze in plakjes. Vermeng in een kopje de suiker met kaneel.
  • Vet de springvorm in en bestuif met bloem.
  • Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. De paneermeel neemt het vocht van de appels op.
  • Doe de helft van de appels in de vorm en strooi hier 1/3 van het kaneel-suiker mengsel overheen. De overige appelschijfjes kun je nu ook in de vorm doen, strooi de rest van het kaneel-suiker mengsel erover.
  • Rol het laatste deel deeg uit tot een dunne lap en snij stroken van ongeveer 1 cm breed.
  • Leg de stroken kruislings  op de appeltaart. Met wat extra deegstroken werk je de rand rondom af. Gebruik het halve ei om de stroken in te smeren.
  • Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak in 60 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijdert.
  • Nog een klein beetje warm met een toef slagroom is deze taart heel erg lekker. Maar de volgende dag is hij eigenlijk nóg lekkerder, als de smaken lekker zijn doorgetrokken.
TIPS

Lees in dit artikel welke appels het meest geschikt zijn om mee te bakken.

BEWAREN

De taart kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.































































Geroosterde bloemkool
https://brendakookt.nl/2013/06/19/geroosterde-bloemkool/

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

4

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

  • bloemkool
  • ui
  • grote tomaat
  • teentje knoflook
  • theelepel tijm (flinke)
  • theelepel paprika poeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper en zout

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bloemkool en snijd deze in roosjes. Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Pers de knoflook. Meng in een ovenschaal de bloemkoolroosjes met de ui, tomaat, tijm, paprikapoeder en olijfolie. Hussel dit goed door elkaar zodat de olijfolie en andere ingrediënten zich goed mengen met de bloemkool. Breng de bloemkool op smaak met peper en zout.

Verdeel het bloemkoolmengsel in een ovenschaal, zorg dat het zoveel mogelijk verspreid is en de bloemkoolroosjes niet teveel op elkaar liggen. Rooster de schotel 25 minuten in de oven.

Rasp de Parmezaanse kaas. Strooi de Parmezaanse kaas over de bloemkool en verwarm de schotel nog 5 minuten in de oven.

Sprenkel voor het serveren de citroensap over de bloemkool.  Lekker met aardappeltjes en een stukje (vegetarisch)vlees of vis.































































Regenboogwortels uit de oven met balsamico en rozemarijn
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186338/wortels-uit-de-oven-met-balsamico-en-rozemarijn

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

4

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

  • 600 g regenboog wortelmix
  • 4 sjalot
  • 2 takje rozemarijn
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 el cremaceto classico, 55% balsam

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels in de lengte. Halveer de sjalotten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de helft fijn. Meng de wortels en sjalotten met de fijngesneden rozemarijn en olie.

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Neem de wortels uit de oven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de balsamico en garneer met de rest van de rozemarijn.

Variatietip Je kunt in plaats van de regenboogmix ook 600g AH geschilde bospeen gebruiken. In de bereiding verandert dan niets.
Combinatietip Lekker met kip of kabeljauw; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
Variatietip Laat de rozemarijn achterwege en voeg in plaats daarvan 3 tl Provençaalse kruiden toe.
Variatietip Balsamicosaus is ook lekker over vrijwel elke salade en smaakt bovendien heerlijk over gegrild varkensvlees.































































Rec6
Link6

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

4

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     































































Rec7
Link7

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

4

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     































































Rec8
Link8

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

4

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     































































Rec9
Link9

INHOUDSOPGAVE      INGREDIENTEN      BEREIDING     

4

INGREDIENTEN      BEREIDING      INHOUDSOPGAVE     

BEREIDING      INGREDIENTEN      INHOUDSOPGAVE     

 

Mevrouw M. van Ginkel

  M. van Ginkel

Functie waarnemend huisarts
Werkt bij ons sinds 2010
Werkdagen maandag en donderdag en om de week op vrijdag voor praktijk Huijbregts

 

Mijn naam is Marieke van Ginkel en werk sinds april 2010 met heel veel plezier in de praktijk, tezamen met Anne-Therese Huijbregts. In de jaren hiervoor heb ik 3 jaar op de afdeling gynaecologie/verloskunde in Arnhem gewerkt. Het huisartsenvak is een bijzonder mooi vak; de diversiteit, de afwisseling maar vooral de persoonlijke contacten. Mijn werkdagen zijn op maandag, donderdag en afwisselend op vrijdag. In mijn vrije tijd geniet ik samen met mijn man van onze 3 kinderen, van sporten, van leuke uitstapjes en vakanties.