Huisartsenpraktijk van der Sluijs

Uw huisarts heeft een ochtend- en middagspreekuur volgens afspraak. Het spreekuur van de assistente, praktijkondersteuner en praktijkondersteuner GGZ gaan ook volgens afspraak. Bij spoedeisende hulp en eerste hulp bij ongevallen kunt u overdag direct terecht. Belt u wel even van tevoren, dan wordt er rekening gehouden met uw komst.

U kunt telefonisch tussen 8.00 - 12.00 uur een afspraak maken bij de huisarts (per 1-1-2020 gewijzigd).
Wij verzoeken u een huisbezoek aan te vragen voor 10.00 uur.
Een afspraak in de praktijk met de huisarts of een e-consult met de huisarts kunt u online maken via het patiëntenportaal.

Spreekuur huisarts

Het spreekuur is uitsluitend op afspraak. Er wordt 10 minuten per afspraak vrijgehouden. Als u aangeeft meer tijd nodig te hebben dan maakt de assistente een dubbele afspraak. De assistente kan u vragen naar de reden voor de afspraak om de spoedeisendheid van uw klachten te beoordelen en om een betere planning mogelijk te maken. Als u dat bezwaarlijk vindt kunt u aangeven dat u dit liever met de arts zelf bespreekt. Maakt u in ieder geval een dubbele afspraak bij gesprekken, chirurgische ingrepen en als u meerdere problemen wilt bespreken. Als u met meerdere personen (uit één gezin) komt maakt u dan voor elk een aparte afspraak. Voor dezelfde dag zijn onze spreekuren vaak al ingevuld. De mate van urgentie is dan doorslaggevend bij het maken van een spoedafspraak.

Telefonisch spreekuur huisarts

Sommige vragen of adviezen zijn geschikt voor telefonisch contact met uw huisarts. U hoeft dan niet naar de praktijk te komen en wordt dezelfde dag of volgende werkdag gebeld door uw huisarts. U wordt meestal tussen 11 uur en 14 uur teruggebeld. In geval van drukte of een spoedgeval kan het voorkomen dat u later wordt teruggebeld.

Huisbezoek huisarts

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek of slecht ter been bent. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Wij verzoeken u een huisbezoek aan te vragen voor 10.00 uur.

E-consult huisarts

Voor niet-spoedeisende vragen waarvoor een afspraak op het spreekuur niet nodig is of voor het opvragen van uitslagen bieden wij u de mogelijkheid deze online te stellen d.m.v. een e-consult. Voordat u gebruik kunt maken van e-consult dient u zich eenmalig te registreren.

Vragen worden binnen 5 werkdagen beantwoord. Mocht u geen antwoord hebben ontvangen belt u dan de assistente.

Let op! Tijdens afwezigheid van uw huisarts kan het zijn dat u langer op een antwoord moet wachten.

Spreekuur praktijkondersteuner

Een praktijkondersteuner verzorgt medische controles en begeleiding bij chronische aandoeningen zoals suikerziekte, hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Zij geeft ook voorlichting en begeleiding bij het stoppen met roken. Een praktijkondersteuner heeft een eigen spreekuur. Zij werkt nauw samen met de huisarts en werkt volgens de richtlijnen.

Aan afspraken met een praktijkondersteuner zijn voor u geen kosten verbonden, het valt onder uw basisverzekering. Alleen als u niet verschijnt, zonder af te zeggen (minimaal 1 werkdag voor de afspraak), zullen wij €25,00 bij u in rekening brengen. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

Spreekuur praktijkondersteuner Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ)

Een POH-GGZ is werkzaam binnen een huisartsenpraktijk en werkt met de huisarts samen. Zij biedt ondersteuning, begeleiding en kortdurende behandeling van patiënten met psychische, psychosomatische en psychosociale problematiek.

Aan de gesprekken met de POH-GGZ zijn voor u geen kosten verbonden, het valt onder uw basisverzekering. Alleen als u niet verschijnt, zonder af te zeggen (minimaal 1 werkdag voor de afspraak), zullen wij €25,00 bij u in rekening brengen. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

Spreekuur assistente

U kunt bij een assistente verder terecht voor:

 • meten van de bloeddruk
 • aanstippen van wratten
 • wondcontrole en wondbehandeling
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • bloedsuikerbepaling
 • CRP bepaling
 • uitstrijkjes (via bevolkingsonderzoek)
 • ECG
 • spirometrie (longfunctieonderzoek)
 • doppleronderzoek van de bloedvaten
 • instructie voor Holter-onderzoek (onderzoek van het hartritme)
 • verstrekken van informatiefolder

Telefonisch spreekuur assistente

Voor uitslagen, administratieve vragen en een aantal veel voorkomende, niet ernstige aandoeningen kunt u ook overleggen en advies vragen aan een assistente. Dit kan iedere werkdag tussen 8.00 - 12.00 uur. De assistente overlegt zo nodig met de huisarts.

Niet verschijnen op afspraak

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen?

Afspraken moeten minimaal 24 uur van tevoren afgezegd worden, dan kunnen wij misschien nog iemand anders inplannen.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt?

Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder tegenbericht niet verschijnen op hun afspraak bij de praktijkondersteuner of praktijkondersteuner GGZ. Wij zijn daarom genoodzaakt dit in rekening te brengen bij de patiënt. Afspraken dienen uiterlijk één werkdag van tevoren worden afgezegd.

Als u niet verschijnt, zonder op tijd af te zeggen, zullen wij €25,00 bij u in rekening brengen. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.