Landelijk Schakelpunt / Volg je Zorg (LSP)

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen - 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

In onze waarneemgroep met de huisartsen van Wijk bij Duurstede en Cothen hebben wij reeds geregeld dat de huisarts die u bezoekt tijdens onze afwezigheid, bijvoorbeeld door vakantie of nascholing, uw volledige digitale dossier kan inzien.

Wij willen onze praktijk ook gaan aansluiten op de zorginfrastructuur die het mogelijk maakt om een samenvatting van uw medisch dossier uit te kunnen wisselen met de huisartsenpost of uw medisch specialist in het ziekenhuis. In deze samenvatting staan uw belangrijkste medische gegevens zoals uw ziektegeschiedenis, de medicijnen die u gebruikt, recente uitslagen van bloedonderzoek en eventuele allergieën.

Medische gegevens elektronisch delen?

Alleen met uw toestemming!

Wilt u dat uw belangrijkste medische gegevens beschikbaar zijn als u onverwacht terecht komt op de huisartsenpost of in het ziekenhuis? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft voor deze uitwisseling. Toestemming geven kan door het invullen van het formulier en in te leveren bij onze praktijk.

Als u toestemming wilt geven of wilt vastleggen dat u geen toestemming geeft kunt u het formulier invullen en het aan een van onze medewerkers geven. Wij verwerken dit vervolgens in uw dossier.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur? Bijvoorbeeld wie uw gegevens kunnen inzien of over de veiligheid? Vraag dan bij een bezoek aan onze praktijk naar de brochure ‘Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP)’ of kijk op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie: www.vzvz.nl of https://www.volgjezorg.nl/.

VZVZ logo

VolgJeZorg logo