Coronavirus (COVID-19)

(aangepast 19-7-2021)

Verzoek dragen mondkapje binnen de praktijk

U hoeft alleen nog een mondkapje te dragen al u last heeft van hoestklachten, keelpijn, neusverkoudheid, benauwdheid/kortademigheid of koorts. Ook als een covid/corona-zelftest negatief/goed is dan willen we u vragen toch een mondkapje te dragen.
Bedankt voor uw medewerking!

Vaccinaties COVID-19 door huisartsen klaar! Wat moet ik doen als ik gevaccineerd of getest wil worden?

Als u nog niet volledig gevaccineerd bent en graag gevaccineerd wilt worden tegen Covid óf hier vragen over heeft willen we u vragen om te kijken op Coronavaccinatie.nl en op de website van de GGD of op de website van Coronatest.nl. U kunt ook bellen naar de GGD tel: 0800-1202

Vanweg de enorme drukte voor de regulier zorg willen wij u vragen alleen de praktijk te bellen met vragen over COVID-19-vaccinatie of -testen nádat u de GGD gesproken heeft. Als de GGD u adviseert om dit met de huisarts te bespreken neemt u contact met de praktijk op.

Uitnodigingen voor vaccinatie

Wij willen u vragen om niet te bellen naar de praktijk met vragen over het vaccin gezien de enorme drukte aan de telefoon en in de praktijk. Als u toch een vraag heeft over het vaccin die niet kan wachten stuurt u dan een e-consult. U kunt de landelijke berichtgeving lezen op coronavaccinatie.nl.

Heeft u nog vragen over de vaccinatie?

U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).
Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Wijzigingen Saltro priklocatie & alleen op afspraak

Verandering huisartsenzorg Medisch Centrum Zandweg i.v.m. Coronavirus

De zorg is na de coronacrisis weer op gang gekomen. Dit leidt op dit moment tot een grote drukte in de praktijk en wachttijden aan de telefoon. Wij vragen U om begrip.

Om de noodzakelijke zorg zo goed mogelijk te kunnen blijven geven vragen wij om uw medewerking:

- bij kleine kwalen of blessures: kijkt u op thuisarts.nl. Hier staan veel adviezen en uitleg die de dokter of assistente u doorgaans ook geeft.

Wij hopen u en met name de kwetsbare patiënten en zij die de zorg erg nodig hebben, met deze aanpassingen in de praktijkorganisatie zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Dank,

Uw huisartsen

Bij luchtwegklachten en verkoudheidsklachten zonder ziek zijn kunt u het beste thuisblijven tot u 24 uur klachtenvrij bent.

Voor algemene vragen kunt u bellen met het RIVM . telefoonnummer 0800-1351 . Wilt u voor algemene vragen niet onze praktijk bellen? Op die manier kunnen we de de “gewone” patiëntenzorg het beste voortzetten.

Wanneer u denkt zelf met het virus besmet te zijn vragen we u dringend met de praktijk te bellen en niet langs te komen. Telefonisch wordt met u besproken hoe groot de kans is dat u besmet bent en welke maatregelen er genomen moeten worden.

Algemene informatie over het Corona virus (COVID-19)

Leest u bij luchtwegklachten eerst de adviezen op thuisarts.nl.
Bel s.v.p. alleen met de praktijk wanneer dit aan u geadviseerd wordt op thuisarts.nl

U kunt altijd met de assistente telefonisch overleggen en een afspraak maken bij alle andere medische problemen die niet uitgesteld kunnen worden.

De maatregelen die u kunt treffen om een besmetting tegen te gaan en veel antwoorden op uw vragen kunt u vinden op de site van thuisarts en op de site van het RIVM

Thuisarts Corona informatie