Vaccinatie Covid-19

(aangepast 20-09-2022)

Bron onderstaande informatie: website Rijksoverheid

Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar een herhaalprik tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt. Zij krijgen vanaf 13 september 2022 een uitnodiging. Vanaf 19 september 2022 kunnen zij op afspraak bij de GGD’en terecht voor de herhaalprik. Hierna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Dit kan helpen om een opleving van het coronavirus tegen te gaan.

De Covid-19 vaccinatie wordt niet georganiseerd of gegeven door uw huisarts!
Ga naar de website van Rijksoverheid of van RIVM voor informatie over Covid-19 vaccinatie.

Priklocaties van de GGD

U kunt op de website van de GGD zien waar u geprikt kunt worden.
De dichtstbijzijnde locatie is: Wijk bij Duurstede (SportcomplexMarienhoeve), Lekdijk Oost 16, 3961 MB Wijk bij Duurstede dinsdag tussen 10.00-17.00 uur

Als u niet naar de priklocatie van de GDD kunt komen

Kunt u niet zelf naar de priklocatie van de GGD komen? Dan kunt u contact opnemen met uw huisarts om thuis te worden gevaccineerd. U zult dan door uw huisarts worden aangemeld bij een instantie die u thuis komt vaccineren. Dit wordt niet door uw huisarts zelf gedaan.

Iedereen geboren in of voor 1944 kan een afspraak maken voor de herhaalprik. Ga naar planjeprik.nl of bel met 0800 7070.
Als u 60 jaar of ouder bent dan krijgt u van de GGD zelf een uitnodiging voor (vervroegde) vaccinatie/booster tegen Covid-19.
Als u jonger dan 60 jaar bent en een uitnodiging krijgt voor griepvaccinatie dan krijgt u van ons tussen 3 en 7 oktober een uitnodiging voor griepvaccinatie en in dezelfde envelop tevens van de GGD een uitnodiging voor een vervroegde vaccinatie/booster tegen Covid-19. De GGD heeft gevraagd om deze uitnodiging namens de GGD te versturen. Er hoeft géén tijd tussen griepvaccinatie en een Covid-19 vaccinatie te zitten.