Nieuws

Coronavirus: informatie & beleid Medisch Centrum Zandweg

16 maart 2020
De maatregelen om verdere verspreiding van het Corona virus tegen te gaan zijn uitgebreid. Als u vóór 16 maart een afspraak had in de praktijk dan wordt u eerst gebeld of deze afspraak doorgaat.
Leest u verder op de pagina Coronavirus :informatie & beleid Medisch Centrum Zandweg 

Wijziging telefonische bereikbaarheid

1 januari 2020
Voortaan zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.00- 12.00 uur voor het maken van afspraken, bespreken van uitslagen en overleg met de assistente. Van 12.00- 17.00 uur zijn onze telefoonlijnen gesloten. Uitsluitend voor medische spoedsituaties zijn wij wel bereikbaar.
In verband met de privacy worden er geen uitslagen besproken aan de balie. Wij willen u vragen om afspraken niet aan de balie maar telefonisch te maken tussen 8.00- 12.00 uur. Ook is het mogelijk u aan te melden bij het patiëntenportaal via onze website. U kunt dan zelf online afspraken maken en een e-consult aanvragen bij uw huisarts. U kunt dit zowel op uw computer, tablet of smartphone doen. Het is belangrijk dat uw emailadres en mobiele nummer bij uw huisarts bekend is.
Verwijzingen naar een specialist worden digitaal verzonden. U krijgt bevestiging van uw verwijzing verzonden naar uw emailadres.

Praktijkondersteuner somatiek in opleiding

1 januari 2020
In januari 2020 start Debbie Renes met de opleiding voor praktijkondersteuner somatiek. Daarnaast blijft zij ook werkzaam als assistente in de praktijk. Haar werkzaamheden zullen worden gesuperviseerd door onze zeer ervaren praktijkondersteuners somatiek en door de huisartsen.

Praktijkondersteuner GGZ

12 november 2019
We krijgen uitbreiding praktijkondersteuners GGZ. In verband met de groeiende zorgvraag en wachttijden hebben we ons team uitgebreid. Vanaf 12-11-2019 komt Elles Janssen ons team versterken.

De spoedpost huisartsen (huisartsenpost) Houten sluit per 1 juli 2019

1 juni 2019

Wilt u meer weten over deze sluiting?
Vraag naar de flyer in de praktijk of ga naar www.primair-hap.nl voor uitgebreide berichtgeving en veel gestelde vragen.

Nieuw telefoonnummer: 088 130 96 10 (per 1 juli 2019)
Spoedconsulten alleen op afspraak.

ma-vr: 17.00-23.00 uur | za-zo-feestdagen: 08.00-23.00 uur

Spoedpost Zeist (Diakonessenhuis Zeist)
Prof Lorentzlaan 76

nacht 23.00-08.00 uur

Spoedpost Stad Utrecht (Diakonessenhuis Utrecht)
Burg. Fockema Andrealaan 60

Huisartsenpraktijk Eijsbouts nieuwe vaste waarnemer

22 maart 2019

Per 22 maart 2019 werkt mevrouw N. van Delden op maandag en vrijdag voor huisartsenpraktijk Eijsbouts.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

17 mei 2018

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze wet dient ervoor dat uw persoonsgegevens goed worden beschermd. Deze wet geldt niet alleen in de gezondheidszorg maar voor alle bedrijven in heel Europa die persoonsgegevens verwerken. We hebben hiertoe diverse materiële en ICT-technische beschermingsmaatregelen genomen. Tevens hebben we de werkwijze/omgang met uw persoonsgegevens door onze medewerkers van de huisartspraktijken in Medisch Centrum Zandweg verder aangescherpt conform de nieuwe wetgeving. In onze nieuwe privacyverklaring kunt u hier meer over lezen.

Voor u merkbare veranderingen

U kunt niet meer onbeveiligd e-mailen naar de praktijk. U kunt allen via de beveiligde patiëntenomgeving een vraag aan uw huisarts stellen.

Het bericht dat u per e-mail krijgt bij een verwijzing naar een specialist of andere hulpverlener of een aanvraag voor onderzoek bevat niet meer de gegevens in een bijlage. U ontvangt een e-mail met een persoonlijke link naar het Patiëntportaal (van Zorgdomein) voor één specifieke verwijzing. Bovendien ontvangt u een SMS op uw mobiele telefoon met een 6-cijferige code waarmee u kunt inloggen. Zonder mobiel telefoonnumer kunnen wij u niet berichten over de verwijzing. Een afdruk van de benodigde gegevens ligt dan bij de balie voor u klaar.

Blikseminslag

14 september 2017
Op 11 september was er rond 21.30 uur een blikseminslag in het aangelegen gebouw bij ons Medisch Centrum Zandweg. Velel mensen in heel Wijk bij Duurstede hebben de harde klap gehoord. Dit heeft geleid tot schade aan de schuifdeuren, de airconditioning van de wachtkamer, de computer van het wachtkamerscherm en nog een aantal elektrische apparaten. Op 12 september hadden we de hele ochtend geen toegang tot de medische dossiers, de agenda en de uitslagen. Er zijn geen medische gegevens verloren gegaan. Excuus voor het ongemak! Het wachtkamerscherm zal waarschijnlijk volgende week weer werken. De schuifdeuren en airconditioning zullen binnenkort worden gerepareerd.

Patiëntenomgeving / online afspraken / e-consult

4 mei 2017
U kunt zich registreren voor de patiëntenomgeving (eenmalig)! Na registratie moet uw patiëntenomgeving eerst nog worden gekoppeld alvorens u gebruik kunt maken van het e-consult en voordat u online afspraken kunt maken. Wanneer deze koppeling gereed is krijgt u hiervan bericht.

Verhuizing

7 april 2017
Wij zijn verhuisd naar het Medisch Centrum Zandweg aan de Zandweg nummer 10.